Zaščitni vizir SI-202

10.00  brez DDV

Vizir iz umetnih mas smo na Zavodu 404 razvili za dodatno zaščito obraza (oči, nosu in ust). Izdelan je iz prozornega materiala Lumex, ki je primeren in certificiran za uporabo v prehrambeni industriji. Preprosta je tudi njegova dezinfekcija.

Pred prvo uporabo je potrebno vizir primerno razkužiti.

Zaščitni vizir ni medicinski pripomoček, niti osebna varovalna oprema. Ne zagotavlja popolne zaščite pred okužbo z boleznijo COVID-19 ali pred drugimi boleznimi. Zaščitni vizir ni certificirana oprema in je namenjen zgolj za osebno, neprofesionalno uporabo posameznikov. Zato proizvajalec vizirja ne jamči za njene morebitne napake ali za škodo, ki bi zaradi uporabe vizirja morebiti nastala. Pri uporabi vizirja je potrebno dosledno upoštevati navodila za uporabo.

Kategorija:

Vizir nudi dodatno zaščito obraza kot ovira za kapljični prenos (kapljice, pršenje …). Vizir ni certificirana zaščitna oprema in ni kvalificiran kot medicinski pripomoček.

Njegova uporaba je smiselna in etična le v trenutnih razmerah, v katerih je zaradi slabe preskrbe z zaščitnimi sredstvi, uporaba takih in podobnih – v zelo kratkem času razvitih – rešitev nujna.

Nevtralizacija – vizir je na voljo za večkratno uporabo
Predlagamo, da se na vizirju uporablja kemična nevtralizacija. Lahko ga poškropite ali potopite v raztopine izopropanola ali etanola.